In de klas zijn we druk bezig met ons Groot Project over het menselijk lichaam.

Daarom kwamen fysiotherapeut Menno en oefentherapeut Astrid in de klas om ons het een ander te vertellen over hun werk.

Menno had een echo-apparaat meegenomen om de spieren te kunnen bekijken. In de klas liet hij verschillende botten zien en vertelde ons over de botten en spieren. We weten nu hoe je een voetbalknie kunt oplopen en hoeveel wervels een wervelkolom heeft! En hoe heet het eigenlijk wanneer twee botten aan elkaar zitten en toch kunnen bewegen?

Een week later kwam Astrid in de klas. Zij werkt met mensen die een verkeerde houding hebben of waarbij hun botten zijn scheefgegroeid. Zij liet ons voelen wat een goede houding is, hoe je goed rechtop kunt zitten . Ze vertelde wat er kan gebeuren als je daar niet op let. Je ruggenwervel groeit dan scheef!

We gaan in groep 4 allemaal heel goed op onze houding letten!!!!

Bedankt Menno en Astrid het was heel leuk en leerzaam!

Gepubliceerd op 17-04-2018 door nicolaas_gr4