Een eerste kennismaking met de school

De Nicolaasschool is een school met een lange geschiedenis, die terug gaat tot het jaar 1876.

Destijds was pastoor Verstraaten de pastoor van de Nicolaasparochie. Hij vond dat bij een rooms katholieke parochie ook een rooms katholieke school hoorde.

De school kwam tegenover de kerk in de Dorpsstraat te staan.

Toen de school zo’n 100 jaar later te oud en te klein was geworden, verhuisde men in 1978 naar de huidige locatie aan de Hazeweg. Ook dit gebouw bleek een paar jaar geleden te krap en twee van de tien groepen hebben inmiddels een permanente plek gekregen in de dependance tegenover de school.

De afgelopen jaren is flink geïnvesteerd in het schoolgebouw zodat het nu getypeerd kan worden als: fris, vrolijk en fleurig. De dependance heeft een ingrijpende opknapbeurt ondergaan zodat ook dit gebouw aan de moderne eisen voldoet. Beide schoolgebouwen liggen landelijk aan de rand van de nieuwbouw, met een grote parkeerplaats en een sportzaal naast de school. Voor het buiten spelen hebben de leerlingen de beschikking over drie ruime speelplaatsen: er is een apart speelplein voor de kleuters, groep 3 en 4 spelen bij hun eigen gebouw, en zo heeft groep 5 t/m 8 eveneens een ruim bemeten plein.

De Nicolaasschool is één van de tien basisscholen die onder het bestuur van de Stichting Katholiek Basisonderwijs De Veenplas vallen.